Картофени кюфтета с плънка от кайма

14/06/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7544833036
"Гледайте на тях като обърнати наобратно кюфтета, където каймата е отвътре, а не отвън "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо456
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • масло - 90 г
  • брашно - 3 с.л.
  • копър - 1 с.л. сух
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л. с връх, на люспички, лют
  • За плънка
  • кайма - 250 г
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 щедра щипка
  • олио - 40 - 50 мл.
  • За овалване
  • яйца - 1 бр.
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода. Още топли, почти горещи (използвайте ръкавици, за да не се опарите) ги обелете и намачкайте хубаво с вилица заедно с маслото, брашното, солта и подправките.

Така полученото пюре оставете да изстине напълно.

Накълцайте лука и го запържете до лек загар в сгорещеното олио. Добавете каймата и чесъна- настърган и бъркайте докато стане на трохи.

Тогава сипете червения, черния пипер и кимиона, както и сол на вкус и гответе още 1-2 минути на умерен до слаб огън.

Оставете и плънката да поизстине и тогава оформете кюфтенцата. Взимайте топка пюре, сплесквайте я, а в центъра поставяйте от плънката. Завивайте и затваряйте краищата и оформяйте топче.

Всяко кюфтенце овалвайте първо в разбито яйце, после в галета и подредете в тавичка покрита с хартия за печене. Поръсете с малко олио или зехтин и изпечете в загрята на 220 градуса фурна до лек златист загар.

Поднесете топли или студени- еднакво вкусни са.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!