Печени картофи в чесново масло с пармезан

14/06/2018
Петя
отПетяПомощник Готвач7511124
"Щипка пармезан и печените картофи се превръщат в истинско кулинарно изкушение, на което да се отдадете с удоволствие "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо613
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме картофите (ако има по-едри), ако са дребни си ги оставяме така и слагаме в тавичка. Маслото е стайна температура и в него смесваме пармезана, копъра и чесъна, който на чопъра сме нарязали на ситно. Добавяме сол на вкус.

С получената смес заливаме картофите и разбъркваме хубаво.

Слагаме в предварително загрята фурна на 200 градуса и печем до готовност като периодично пак разбъркваме, за да се изпекат равномерно (като накрая внимавате да не се раздробяват).


Бон Апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!