Печени картофи в чесново масло с пармезан

14/06/2018
Петя Тоскова
отПетя ТосковаЧирак561078
"Щипка пармезан и печените картофи се превръщат в истинско кулинарно изкушение, на което да се отдадете с удоволствие "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо249
  • Преглеждания за месеца249
  • Преглеждания за седмицата61
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме картофите (ако има по-едри), ако са дребни си ги оставяме така и слагаме в тавичка. Маслото е стайна температура и в него смесваме пармезана, копъра и чесъна, който на чопъра сме нарязали на ситно. Добавяме сол на вкус.

С получената смес заливаме картофите и разбъркваме хубаво.

Слагаме в предварително загрята фурна на 200 градуса и печем до готовност като периодично пак разбъркваме, за да се изпекат равномерно (като накрая внимавате да не се раздробяват).


Бон Апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар