Безглутенов Блат за Торта

Адриан АлександровАдриан Александров
Готвач
1023752754911
Безглутенов Блат за Торта
Снимка: Анонимен
1 / 3
11/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Специално предложение за онези почитатели на тортите, които страдат от глутенова непоносимост"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • какао - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • лимонена киселина - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме белтъците от жълтъците. Белтъците разбиваме на сняг.

Жълтъците смесваме със захарта и лимонената киселина и ги разбиваме на пухкав крем.

Добавяме какаото, смлените орехи, ванилията и бакпулвера и разбъркваме. Постепенно на малки порции добавяме и разбитите белтъци и разбъркваме.

Изсипваме сместа в тавичка, постлана с намаслена хартия за печене и печем на 200 градуса за 20 минути.

Оставяме блата за торта да се охлади преди да го използваме.

Безглутеновият Блат за Торта е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз сложих 2 лъжици кокосова захар и 1 еритритол и сега изстива, утре ще ви кажа как е на вкус..
10.02.2023 00:11
Адриан Александров
Адриан Александров
Да.
Може по желание да се сиропира.
07.02.2022 12:47
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Привет! Захарта само 2 лъжици ли е? На 5 яйца не е ли малко това или просто идеята е да е не е сладък блата.
Благодаря.
07.02.2022 00:51
Потребител#228583
Потребител#228583
Изключително вкусен блат! Крема ми беше от разтопен украински натурален шоколад 300 грама с вода и масло. Получи се уникално вкусно! Благодаря ти!
03.03.2019 17:39