Свинско с ориз и домати

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Свинско с ориз и домати
Снимка: Мария Симова
1 / 5
11/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Топла и уханна гозба за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г от бут
  • ориз - 0.5 ч.ч.
  • пресен лук - 4 стръка по едри
  • моркови - 3 бр.
  • олио - 50 мл
  • домати - 2 бр. по узрели
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • магданоз - 0. 5 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на по-малки парчета и го поставете в тенджера с черния пипер и дафиновия лист.

Налейте вода два пръста над месото и леко посолете, поставете на котлона да се свари до готовност при затворен капак на тенджерата и на слаб огън.

Нарежете лука и морковите на кубчета. Отделно нагрейте олиото и запържете зеленчука за 3-4 минути, заедно с предварително измития и добре прецеден от водата ориз.

Добавете предварително обелените и нарязани на кубчета домати и оставете да поври за кратко, добавете червения пипер, разбъркайте и налейте от още топлия бульон на месото.

След като оризът започне да набъбва, добавете месото, посолете ако е нужно и поръсете с нарязания магданоз.

Оставете да поври за около 5 минути и премахнете свинското задушено от огъня, затворете с капак.

Ястието трябва да е малко по-течно, става сочно и вкусно!

Свинското с ориз и домати е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#316840
Потребител#316840
Спазих рецептата-страхотно се получи!
10.07.2022 15:13
ДОРА ХОЛЯНОВА
ДОРА ХОЛЯНОВА
Супер.
10.02.2019 23:17