Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Мекици»Чудни Родопски Мекици

Чудни Родопски Мекици

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Чудни Родопски Мекици
Снимка: Станислава Армянова
2 / 5
15/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Закуска за столетници - чудни родопски мекици"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • суха мая - 4 г
  • вода - 450 мл
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се слагат сухите съставки - брашно, мая, сол и захар. Разбъркват се. В средата се прави кладенче и постепенно се налива затоплената предварително вода.

Меси се меко тесто, така че да не лепне. Оставя се да почине тестото около 30 мин. В загрятото олио се слага щипка сол. Тестото се премесва.

От него, с намазнени с олио ръце, се взема едно топче и се дърпа на по-широки топчета. Пържат се в сгорещено олио от двете страни до златисто.

Поднасят се със сладко, сирене или пудра захар.

За първи път правя мекици, така че малко не ми се получи много формата на мекичките, но за сметка на това са вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
41
30
20
11
Дай твоята оценка: