Крем карамел в кукър под налягане за 4 минути

15/06/2018
Цветанка Цветанова
отЦветанка ЦветановаГотвач123431842
"Така се прави - хоп и имаш готов Крем карамел за има-няма 4 минути "
Приготвяне5 мин.
Готвене4 мин.
Общо9 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо88
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се слага с водата в гювече (купичка) от йенско стъкло. В микровълновата се разтваря до карамелизиране на захарта. Оставете да изстине. През това време захарта се разтваря в млякото.

Яйцата се разбиват и се добавя млякото. Налива се сместа в купичката. В кукъра се слага скаричката. Налива се 1 ч.ч. вода.

Купичката се поставя с капака (ако нямате капак може да се покрие с алуминиево фолио). Затваря се кукърът и се пуска на програма Пара за 4 минути.

Оставете нялягането да спадне само. След охлаждане се слага в хладилника за час.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Карамелизирах захарта по традиционният начин, защото в микровълнова не се "престраших",струва ми се че нямаше да се получи.
Готвих крем карамел обаче за повече от 4 минути на пара.. Явно от кукър до кукър има разлика..
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!