Плодово-карамелен сладкиш

14/06/2018
Дариати
отДариатиЧирак59613
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо129
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се карамелизира на котлона в подходяща купичка и се разпределя на дъното на намазнена тавичка (диаметър 28-30 см.).

Плодовете се нарязват на парчета и разпределят върху карамела.

Яйцата се разбиват със захарта. Прибавя се олиото, след него хладкото мляко. Бакпулверът се смесва с брашното и се добавя на части към сместа.

Тестото изсипваме върху плодовете и печем в загрята фурна на 170°С до готовност (проверяваме с клечка). Оставяме да изстине. В подходящ съд разтопяваме до светъл карамел захарта.

Прибавяме прясното мляко и бъркаме, докато заври и карамелът се разтопи. С полученото карамелено мляко заливаме изстиналия сладкиш. Изчакваме един час и обръщаме в поднос.

Може да поднесете с топка сладолед.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар