Малки хлебчета с пълнеж

14/06/2018
Владка Панайотова
отВладка ПанайотоваПомощник Готвач13441
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо30
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се поставя брашното, мая, сол и захар и се размесват добре. Яйцето се разбива с млякото, добавя се мекото краве масло и се смесват с брашняната смес. Омесва се меко тесто и се оставя 50 минути покрито с кърпа на топло да втаса /да удвои обема си/.

Нарязва се шунката на кубчета, прибавя се настърган кашкавала и се подправя с черен пипер и сол.

Тавичката се намазва с мазнина. Тестото се примесва още веднъж и се оформя на фитили. Разделя се на 12 или 24 топчета, оформят се на малки елипси и в тях се разпределя плънката. Елипсите се загъват, прищипват се, оформят се на малки топчета.

Обръщат се със завръзката надолу и се нареждат в тавичката, повърхността им се намазва с масло и се поръсват с ким.

Топките се срязват на кръст в средата и се оставят 15 минути да втасат отново. Изпичат се за 20-25 минути в предварително загрята фурна на 200-220 градусаподобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!