Манджа с пилешко, картофи и тиквички

14/06/2018
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваПомощник Готвач207623331
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо496
  • Преглеждания за месеца496
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се нарязват, всяко, на две части. Запържват се за кратко в горещо олио, като същевременно се поръсват със сол и черен пипер.

Месото се изважда от тигана и в него се запържват нарязаните на едро зеленчуци, без картофите и тиквичките. Добавя се брашното и червеният пипер и след това виното.

Разбърква се хубаво, прибавя се доматеното пюре, дафиновият лист, риганът, черният пипер и соевият сос. Посолява се на вкус.

Излива се и бульонът и манджата се оставя да ври на слаб огън. През това време се очистват картофите от кората, нарязват се на едро.

След това и тиквичката се нарязва на тънки, едри парчета и заедно с картофите се добавят в манджата.

Тя се вари до сваряването на картофите и тиквичките - около 30 минути. Накрая ястието се поръсва с магданоз и се сервира.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар