Двуцветни магдалени

15/06/2018
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваИноватор34132357
"Знаете какво казват за магдаленките - двуцветните са божествени "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо501
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата, захарта и ванилията до побеляване (за около 3-4 минути). Добавяме млякото и маслото малко по малко и продължаваме да разбиваме със средна скорост за няколко минути.

Пресяват се брашното, бакпулвера, солта и содата бикарбонат. Брашното се прибавя към яйчената смес постепенно и при непрекъснато бъркане. След това се добавят и портокаловите корички.

Когато стане еднородна сместа, тя се разделя в 2 купи. В едната се слага какаото и се бърка отново до хомогенност. Двете купи се покриват с стреч фолио и се оставят за 1 час в хладилник да престоят. По този начин ще станат по-пухкави.

Загрява се фурната на 200 градуса. Във формички за мъфини се поставят хартийки. Пълнят се до 2/3 от височината им с двете смеси. Слага се от какаовата смес, после от другата. Може да редувате, или с клечка за зъби да ги разбъркате леко и да се получат различни форми.

Друг вариант е да напълните в 2 поша двете смеси и едновремено да слагате във формата. Така като се опекат наполовина ще са бели, а другата ще е кафява.

Преди да сложите да се пекат ги поръсете със захар. Печете на 200 градуса за около 20-30 минути или до суха клечка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар