Пържен ватос със сладко-кисел сос и салата от тиквички

15/06/2018
Самира
отСамираЧирак503317
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо136
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • филета ватос - 4 броя
  • подправки - девесил, джоджен, черен пипер, риган, мащерка
  • масло - растително
  • сол
  • За соса
  • оцет - 375 г
  • захар - 150 г
  • кетчуп - 125 мл
  • соев сос - 1 с.л.
  • За салата от тиквички
  • тиквички - 1 бр.
  • зехтин
  • сол
  • лимонов сок - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушете филетата и ги натрийте със сол и подправки. Оставете ги да престоят половин час, след което го овалвате в брашно и запържвате рибата от двете страни в загрятото слънчогледово масло.

Соса се приготвя по следния начин: Оцетът със захарта се кипват за няколко минути. Добавя се кетчуп и соев сос. За няколко минути оставете соса на слаб огън, охладете. При желание сосът може леко да се сгъсти с брашно.

Тиквичките се настъргват на едро ренде или чрез ренде с различни приставки, за да бъдат под форма на тънки спагети.

Всичко се приготвя и гарнира според вкус и фантазия.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар