Плодова пита с два вида брашно

16/06/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру201984673514
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо194
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черешите се почистват от костилката, срязани на две, а прасковата обелена се реже на малки кубчета. В купа се разбиват яйцата със захарта, бърка се с телена бъркалка.

Добавя се олио, кисело мляко с разбита в него сода да шупне, ванилия и се разбърква.

Смесват се двата вида брашно с бакпулвера и сипваме в яйчената смес, като отново се разбърква на гладка еднородна смес.

В малка тавичка с диаметър 23 см върху хартия за печене, сипваме половината кексова смес, нареждат се плодове, заливаме с останата смес и отново наредени плодове. Печем плодовата пита в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка, около 30 минути.

Охлажда се върху решетка и поръсваме с пудра захар. Нарязва се като торта и сервираме. Вкусно и плодово за кафето!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар