Плодове за зимата

17/06/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф70769544711
"Гледайте на тази рецепта като на хитър начин да се запасите със свежи витамини за зимните месеци "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 329
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Не мога да кажа, че това е точно рецепта, това е един вид споделяне с всички кулинари, с които съм в този сайт, за да покажа как приготвям плодове, най-вече дребни плодове, череши, малини, вишни, ягоди, боровинки, за зимата.

Купувам първо ягодите, те са най-ранен плод, след това черешите, вишните, следват малините и боровинките. Като количество е различно, ще споделя какво приготвих днес, а то е 3 кг череши и 2 кг вишни.

Почиствам ги от дръжките, измивам под студена вода и след това започвам да ги почиствам от костилките.

В магазинната мрежа се продават малки ръчни уреди, с които може да се отстрани костилката, но за мен това е бавно и предпочитам една машинка, която е полуавтоматична за почистване на костилки.

Вярно е и това, че и по двата начина черешата/вишната се разкъсва и от двете страни, но нямам възможност като време, да работя с фиба за коса или безопасна игла, въпреки че последното е най-доброто почистване, плодовете се запазват почти цели.

Разбира се, че тези от вас, които имат малко повече свободно време, може да се заемат с тази, според мен бавна задача, но всичко е въпрос на предпочитание.

Готовите плодове, почистени, ги оставям в един голям гевгир, или голяма цедка, за да отпуснат още малко от сока си, така те няма да се слепят по време на замразяването им.

Следва поставянето им в найлонови пликчета, като количеството им е по избор. Предпочитам да са по 1/2 кг, като надписвам и годината, в която съм ги приготвила.

Последното го правя, защото понякога ми остават плодове и от предишната година, а след като имам нова партида такива, би трябвало по-старите първи да се използват, въпреки че е малко вероятно да останат неизползвани.

Това е удобен начин за съхраняване на пресните плодове, защото винаги през зимата имам пресни такива, независимо че са замразени. Мога да ги използвам да приготвя бързо сладко, за компот, или да ги вложа в хубав десерт като свеж пълнеж.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!