Лека бисквитена торта с вишни

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Лека бисквитена торта с вишни
Снимка: Мария Симова
2 / 4
17/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • бисквити за торта - 1 пакет (250 г)
  • кисело мляко - 400 г 2% масленост
  • течна сметана - 200 мл
  • вишни - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 прахче
  • захар - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срежете вишните наполовина и ги поръсете с 3 с.л. захар и ванилията, оставете настрани, като разбърквате периодично. Смесете киселото мляко с останалата захар и разбъркайте.

В купа, разбийте сметаната на пухкав крем, добавете киселото мляко и отново разбъркайте, до хомогенна смес.

Във форма за торти постелете лист стреч фолио и я закопчайте. Намажете фолиото със малко от крема и подредете ред бисквити.

Намажете бисквитите първо с 1/3 от крема равномерно, подредете плодчета от разрязаните вишни и поръсете с част от техния сироп, който са си пуснали.

Отново ред бисквити, ред вишни и сироп, до изчерпване на бисквитите, като завършите с крем и няколко вишни.

Завийте тортата със стреч фолио и поставете в хладилник за 5-6 часа преди сервиране, за да поомекнат бисквитите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: