Плодов крем с ананас, череши и шоколадова мента

18/06/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4972005551
"Уникален десерт, с който няма да искате да почерпите гостите, защото вкусотиите не се делят "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо210
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата разбиваме на пяна заедно със захарта. Прясното мляко се сварява на бавен огън, като добавяме в него щипка сол.

Пшеничното нишесте размиваме в малко студена вода. Прибавяме го на тънка струйка към млякото. Разбъркваме постоянно, за да не се образуват бучици.

Леко охладената смес се прибавя към яйцата. Прибавяме ванилията. Направената смес варим при небрекъснато бъркане, докато се сгъсти.

Ананаса нарязваме на кубчета и отцеждаме добре. Пасираме го, като го смесваме със сметаната и пудрата захар. Сместа добавяме към леко охладения крем и отново разбъркваме.

Черешите почистваме от костилките.

Разпределяме ги в чашите за поднасяне.

Върху тях разсипваме крема. Поставяме в средата шоколадовия бонбон. Топлината леко отпуска шоколада и се освобождава ментовия пълнеж в крема.

Декорираме с резен ананас и череши.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!