Пържена цаца с два вида брашно и нишесте

19/06/2018
Таня
отТаняМастър Шеф114611715593
"Тайната на хрупкавата пържена цаца е в панировката - опитайте и ще се съгласите с нас "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 200
  • Преглеждания за месеца374
  • Преглеждания за седмицата97
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • цаца - 1 кг балтийска
  • брашно - 2 - 3 с.л. бяло за овалване
  • царевично брашно - 3 с.л за овалване
  • нишесте - 2 с.л. за овалване
  • червен пипер - 1/2 с.л
  • сол - 1/2 к.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре цацата и я измиваме. Подсушаваме добре.

Смесваме двата вида брашно заедно с нишестето, солта и червения пипер.

В тиган сипваме олиото, изчакваме да загрее добре и поставяме цацата, която предварително сме набрашнили в сместа. Пържим до готовност.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Яница Николова
Чудесна!
1
0
Илияна Димова
Много апетитна и хрупкава , такава не съм пържила, изглежда по- голяма от цаца , която ние приготвяме .
1
0
Таня
Таня
19.06.2018 12:57
Това е балтийска цаца .В съставките съм отбелязала и найстина е много по едра и по вкусна от другата .
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв