Еврейски бейгъли

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Еврейски бейгъли1 / 2
21/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
14

Необходими Продукти

  • прясна мая - 10 г
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • топла вода - 250 мл
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се слага в купичка с малко топла вода и захар и се оставя да шупне. В голям съд се слага брашното и солта, прави се кладенче и в него се изсипва шупналата мая и водата. Замесва се гладко, но твърдо тесто.

Тестото се покрива с памучна кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си. След това се премесва за кратко и се разделя на 14-15 топчета.

Всяко топче се приплесква между дланите, за да се оформи малка плоска питка. На всяка питка в средата се прави с пръст дупка. Трябва да се получат нещо като гевречета.

Бейгълите се покриват отново с кърпа и се оставят да втасат за още 20 минути.

На котлона се загрява вода и след като заври, се пискат в нея бейгълите. Варят се около 10-15 секунди, след което се вадят с помощта на решетъчна лъжица и се нареждат в тава покрита с хартия за печене.

Всяко геврче се намазва с разбито яйце и по желание се поръсва с маково или сусамово семе.

Пекат се в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: