Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ризото с броколи и зехтин

Ризото с броколи и зехтин

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Ризото с броколи и зехтин1 / 2
20/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • броколи - 400 гр
  • зехтин - 2 с, л
  • ориз - 1 ч.ч
  • пармезан - 50 гр
  • лук - 1 глава
  • бульон - 2, 1/2 ч.ч
  • бяло вино - 150 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме броколите в подсолена вода.

Обелваме лука и нарязваме на малки кубчета, като задушаваме в зехтина.

Когато е готов добавяме ориза, като разбъркваме и след това добавяме и виното, като оставяме за 5 минути.

След това разбъркваме и прибавяме бульона. Оставяме така за около 5-10 минути.

Преди да отстраним прибавяме и броколите, настъргания пармезан, черния пипер и солта.

Ястието поднасяме топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: