Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Свински Ребърца с Ориз и Праз

Свински Ребърца с Ориз и Праз

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Свински Ребърца с Ориз и Праз1 / 2
20/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • свински ребра - около 600 - 700 г
  • ориз - 1.5 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 бр
  • пипер - 4 - 5 зърна
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме месото, което предварително сме измили и нарязали, да ври в топла вода.

Самото месо си пуска пяна, която отпенваме и след това прибавяме 1/4 стрък от праза, 1/3 парче от моркова, черния пипер на зърна, бахар и малко сол.

Това, което остане от лука и моркова, нарязваме на ситно.

В 3 с.л олио поставяме и изпържваме и към тях добавяме почистения и измит ориз.

Пържим докато оризът си промени цвета и след това сипваме 3 ч.ч от бульона, слагаме чубрицата и черен пипер на вкус и посоляваме, ако е нужно.

Всичко това поставяме в тава и подреждаме сварените свински ребърца отгоре.

Поставяме във фурната и печем до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: