Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Патешко месо»Патешки шийки на фурна

Патешки шийки на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Патешки шийки на фурна1 / 2
20/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • патешки шийки - 1 кг
  • лук - 1 кг
  • мазнина - за запържване
  • соев сос - 3 с.л.
  • черен пипер
  • кимион
  • маслини - 10 - 15 бр.
  • кисели краставички - 2 - 3 бр
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме шийките в съд с вода и ги сваряваме.

Обелваме нарязваме лука и запържваме до златист.

Добавяме подправките, изчистените от костилките маслини и нарязаните краставички.

Готовите сварени шийки начупваме и добавяме към лука, като разбъркваме добре.

Оставяме така още за около 5 минути и премахваме от огъня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: