Пилешко в уникална марината

20/06/2018
Мисса
отМиссаЧирак222325
"За да сготвите най-крехкото пилешко филе, ви трябва най-уникалната марината "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 249
  • Преглеждания за месеца529
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички течни съставки се смесват и бъркат хубаво, докато получената смес стане еднородна и балансирана.

Подправките се накълцват, ако са пресни, или се счукват в дървено хаванче, ако са сушени. Те се прибавят в сместа за маринатата и пак се разбърква.

Пилешките гърди се почистват и измиват. Нарязват се на фини слайсове като пържолки - около сантиметър дебели.

С маринатата се заливат пилешките пържоли, като е най-добре е това да стане в дълбок съд. След това се покрива с фолио и се слага за 6-7 часа в хладилник.

Маринованото пилешко се пече на тиган, грил или скара до златисто.

След изпичането може да поръсите с накълцан розмарин или някоя друга ваша любима подправка, ако я сметнете за подходяща.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар