Торта със сметанов мус и желе с череши

20/06/2018
Дани
отДаниНовак32982
"Нежен убиец на диети, това е другото име на тази невероятно вкусна торта със сметанов мус и желе от череши "
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо301
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата със захарта, ванилията и топлата вода се разбиват с миксер 4-5 мин. Добавят се пресятото брашно с бакпулвера и се разбърква на най-ниската степен на миксера или с дървена лъжица докато брашното се поеме от яйчната смес.

Сместа се изсипва в покрита с хартия за печене тортена форма или тавичка - диаметър 26 см, в предварително загрята на 180 градуса фурна до суха клечка 10-15 мин. Следи се фурната. Готовият блат се обръща заедно с формата върху решетка и се изважда след като се охлади. Хартията се отделя.

Желатинът за муса се накисва в 3-4 суп. лъжици вода. Йогуртът и сметаната се разбъркват на най-ниската степен на миксера за кратко, достатъчно е да се смесят да еднороднодност. Добавят се захрата и ванилията. Накиснатият желатин се разтопява на водна баня или в микровълнова печка, разбърква се с няколко лъжици от йогуртовата смес, за да се темперира и се излива в сместа, като се бърка непрекъснато с миксера.

Блатът се поставя в регулируем ринг или във формата за печене с поставена лента от пластмасово фолио, което излиза поне 5-6 см над формата. Мусът се излива върху блата и се прибира в хладилник.

През това време се накисва желатина за желето. Черешите /500 г без костилки/ със захарта и ванилията се разбиват в блендер. Може да се добави свеж лимонов сок, за да не покафенява прекомерно черешовата маса.

Накиснатият желатин се разтопява, темперира се с няколко лъжици от черешовото пюре и се добавя към останалите пасирани череши, като се разбърква много добре, за да може желатинът да се разпредели равномерно в сместа.

Черешовото желе се излива върху бялата смес и с помощта на супена лъжица се загребва в дълбочина и се обръща, загребва и обръща за да се смесят цветовете. Прибира се в хладилника до пълно застиване.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар