Хрупкави точени банички със сирене

20/06/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваПомощник Готвач304400262
"Струва си да станете по-рано, за да зарадвате всички вкъщи с хрупкави точени банички със сирене "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 479
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • Тесто
  • брашно - около 250 г
  • вода - за средно еластично тесто
  • сол - 1 - 2 щипки
  • Плънка
  • сирене - около 200 - 250 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • Още
  • пшенично нишесте - натурално, за разточване
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • мак - или сусам за поръсване
  • масло - около 1 - 2 ч.ч.
  • брашно - 1 - 2 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто от изброените продукти и се оставя покрито около 15 минути. След това се разделя на две топки и всяка се разточва на много тънка прозрачна кръгла кора, с помощта на тънка точилка и се поръсва с нишестето, да не се слепва.

Поръсва се половината на кората с предварително смесени разтопено масло и брашно, прегъва се на половина и отново се поръсва с маслото с брашно. Слага се пълнеж от намачкано сирене и нарязан магданоз.

Навива се на руло и се нарязва на парчета с желана дължина. Нареждат се в намазнена тава на разстояние едно от друго. Намазват се с разбит жълтък с малко олио и вода за блясък.

Поръсват се с мак или сусам. Пекат се в загрята фурна на около 200-240 градуса до златисто.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар