Панирани скариди с бира

20/06/2018
Таня
отТаняМастър Шеф114611715593
"Защо ли всички си поръчват двойна порция от тези панирани скариди, дали защото са феноменално апетитни "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо234
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • мазнина - за пържене
  • скариди - 500 г изчистени
  • белтъкци - 3 бр.
  • бира - 100 мл
  • брашно - 250 г
  • суха мая - 9 г
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците разбиваме на сняг.

В друг съд смесваме брашното с маята, добавяме солта и бирата.

Към тях добавяме и белтъчната смес и разбъркваме внимателно.

На котлона поставяме тиган с олио и изчакваме да загрее.

Потапяме всяка една скарида в тестото и пържим до златисто.

Отцеждаме върху кухненска ролка и поднасяме топли, гарнирани с резенче лимон.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар