Свежа салата с риба тон, аншоа и аспержи

20/06/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6684682869
"Леденостудено питие и свежа салата с риба тон, аншоа и аспержи - така се надяваме да започне почивката ни "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо146
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • салатен микс - 3 шепи свежи листа
  • риба тон - 100 г от консерва
  • аспержи - 3 бр. бели, от консерва
  • аншоа - 4 филенца
  • домати - 1 бр.
  • маслини - 8 - 10 бр. зелени
  • яйца - 1 бр. варено
  • зехтин - на вкус
  • сол - на вкус
  • балсамов оцет - на вкус
  • балсамова редукция - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете леко салатените листа. Използвайте плътна кухненска хартия за тази цел, за да не полепват власинки по листенцата (или просто може да оставите да се отцедят добре).

Овкусете със сол, зехтин и малко балсамов оцет и поставете в центъра на голяма чиния или салатиера, в която ще сервирате. Отгоре поставете рибата тон отцедена от мазнината и течността в консервата.

Върху нея сложете аспержите и филенцата аншоа.

Отстрани подредете домата и яйцето, нарязани на четвъртинки.

Залейте с още зехтин, сол и оцет, а за завършек поръсете с балсамовата редукция.

Класика, идеално съчетани вкусове и лесна салата, подходяща за компания на чаша бяло вино през летните месеци.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар