Домашна пица с пушен свински врат

20/06/2018
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваИноватор34933363
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо231
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се замесва в хлебопекарна. Съставките се слагат подред: вода, сол, захар, олио, брашно и мая. Пуска се програма за тесто. След 90 мин е готово. Тестото стига за 3-4 пици, в зависимост от големината на тавата и дебелината на тестото.

Тавите, които ще ползваме се намазняват с олио. Тестото се разделя на 3-4 топки и всяка от тях се раздърпва с намазнени с олио ръце. Ако ви е трудно или ви се къса тестото, може да разточите тестото върху набрашнен плот.

Прехвърлете в тавата. Намажете с лютеница. Поръсете с чубрица. Отгоре се поръсва с предварително нарязаните кисели краставички и пушения свински врат. Сиренето се натрошава. Слагат се маслини.

Пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 15-20 минути. Изважда се и се настъргва кашкавал. Връща се за още 2-3 минути или докато се поразтопи кашкавалът.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!