Баклава с бутертесто

09/03/2013
от Фани Новак
"Има много начини за приготвянето на баклава, но ние харесваме тази с бутертесто, защото се приготвя бързо и лесно "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции25-30 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо39 689
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата52
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • бутертесто - 500 г
  • орехи - 2 ч.ч. смлени
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • За сиропа
  • захар - 3 - 4 ч.ч.
  • вода - 3 - 4 ч.ч.
  • ванилия - 1 прахче
  • лимони - настъргана лимонова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре разбийте яйцата със захарта и ванилията, добавете смлените орехи и добре объркайте до хомогенизиране.

Разделете бутер тестото на два правоъгълника. От сместа разпределете по средата на всеки по дължината на правоъгълника и завийте на руло.

Всяко руло нарежете на малки парчета, подреждайте ги в подмазнена тава и и ги изпечете в загрята силна фурна.

Пригответе сиропа, като варите продуктите за него няколко минути.

Приготвената бутер баклава сиропирайте със захарния сироп. Поднесете на следващия ден, за да може баклавичките да се напоят.подобни рецепти тук

5 10
4 8
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Вальо
Вальо
29.11.2016 18:25
Кори, масло, орехи, канела, захар, лимонов сок - това е баклавата.
Тука по скоро става дума за вариации на тема тригуна.
0
0
жаки
жаки
30.11.2013 10:12
Много хубава става баклавата .Благодаря за бързата лесна и вкусна рецепта.
0
0
Женя
Женя
15.09.2013 01:44
Не е бутер тесто това .
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв