Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Фрикасе»Вкусно Пиле Фрикасе на Фурна

Вкусно Пиле Фрикасе на Фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Вкусно Пиле Фрикасе на Фурна
Снимка: Мария Симова
1 / 3
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Добрите идеи в кухнята - днешното предложение е Вкусно пиле фрикасе на фурна"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • олио - 6 с.л.
  • прясно мляко - 400 мл
  • брашно - 2 с.л. равни
  • сметана - 400 мл, за готвене
  • майонеза - 1 с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • чушки - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • розмарин - на вкус
  • уни сос - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешкото филе, подсушете в кухненска хартия и нарежете на тънки филийки (ленти). Добавете 3 с.л. олио, 1 с.л. унисос, сол, черен пипер и розмарин на вкус.

Разбъркайте добре и оставете така за 10 минути.

Отделно загрейте останалото олио и запържете брашното в него до лека промяна на цвета.

Налейте на тънка струя и последователно и при непрекъснато бъркане прясното мляко, сметаната и накрая майонезата, посолете на вкус.

Нарежете лука на ситно и го разпределете равномерно по дъното на тавичката, в която ще готвите ястието.

Отгоре наредете пилешкото месо и почистената и нарязана на ивици пиперка, залейте ги с готовия сос и поставете тавичката в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете за около час.

Извадете тавичката и поръсете равномерно с настъргания кашкавал, върнете ястието във фурната и допичате фрикасето до златист цвят на кашкавала (не препичайте).

Вкусното Пиле Фрикасе на Фурна е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Вкусно!
21.06.2018 23:24