Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Мезета»Пържена уклейка

Пържена уклейка

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пържена уклейка
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
21/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • уклейка - 1 кг
  • сол
  • брашно - за овалване
  • червен пипер - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки смлян
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от люспите и вътрешностите, след което се измива старателно.

С помощта на домакинска хартия се подсушава, а след това осолява.

Към брашното се добавя щипка червен и черен пипер. Сухата смес се разбърква добре.

Рибките се овалват една по една в овкусеното брашно и се пускат една по една в тиган със загрята мазнина.

Пържат се от двете страни, докато станат златисти. Перфектно мезе за студена бира със дунавска риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: