Домашно Вино от Джанки

22/06/2018
Мина Димитрова
отМина ДимитроваГотвач217212
"Имаш джанки - пиеш джанкова ракия "
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо377
  • Преглеждания за месеца156
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • джанки - 10 кг
  • вода - 7 л
  • захар - 6 кг
  • амониев фосфат - 4 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джанките трябва да са много добре узрели. Плодът се отделя от костилката и се поставя в подходящ съд.

Залива се с вода и се покрива съдът. След 2-3 дни се минава сместа през преса.

След това се поставя захарта - на всеки литър течност по 500 г захар.

Виното се сулфитира, заквасва с активни дрожди и се оставя да ферментира.

След ферментация се отделя виното.

Избистрено виното се бутилира. Съхранява се в хладни и проветриви помещения.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар