Суджу

23/06/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф74923023982
"Леко пикантно, много апетитно и супер лесно да приготвяне - затова суджу е толкова популярно навсякъде "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 283
  • Преглеждания за месеца237
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • телешка кайма - 300 г
  • кромид лук - 1 малка глава
  • домати - 1 бр., обелен и без семките
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1/4 връзка
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • лют пипер - на вкус
  • джоджен - на вкус сух или пресен
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за намазване
  • арабски питки - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към телешката кайма се прибавят настърганите лук и домат, пресованият чесън, нарязаният на ситно магданоз, доматеното пюре и подправките на вкус (сол, черен пипер, червен пипер, лют червен пипер, джоджен).

Размесва се хубаво и се оставя да почине 10 - 15 минути. Арабските питки се намазват със съвсем малко олио, отгоре се разстила не много дебел слой от каймата, като се оставя малко от края на питките непокрит.

Всяка питка се сгъва през средата като пица Калцоне и се изпича на скара или тост.

Може да ги изпечете и на горен реотан във фурната. Времето за печене на суджуто зависи от това, колко препечено го искате. По желание може да го изпечете и отворено.

Сервира се със салата по избор.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!