Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Руладини»Вретено с пикантна плънка

Вретено с пикантна плънка

Вретено с пикантна плънка
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 5
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"За онези гости, които искате да впечатлите с най-вкусната храна - вретено с пикантна плънка"

Необходими Продукти

  • кайма - 700 г смес
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица
  • магданоз
  • сол
  • олио
  • бекон - 150 г пушен
  • люти чушки - 6 - 8 бр. (рибки)
  • моцарела
  • За панировката
  • галета - около 1/2 ч.ч.
  • корнфлейкс - около 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с яйцето, галетата и подправките. Оставете омесената кайма да престои в хладилник за 30 минути.

Отстранете дръжките на чушлетата, а от другата страна им отрежете тясната част.

Напълнете ги с рендосана или нарязана на ситно моцарела.

Нарежете бекона на ситни парченца. Върху стреч фолио сложете кайма колкото за две кюфтета. С ръце я оформете на правоъгълник.

Поръсете с бекон и в средата поставете чушлето. С помощта на фолиото затворите и оформете рулца.

Начупете на ситно Корнфлейкс и го смесете с галетата.

Панирайте руладините и ги изпържете на среден огън до златисто, като ги обръщате по няколко пъти.

Вретеното с пикантна плънка е много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: