Диетична зелена салата с авокадо и медено-горчичен винегрет

22/06/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4972005551
"Ароматна салата с грижа за фигурата "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо233
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • за 1 порция
  • зелена салата - 4 листа
  • полска салата - 1 шепа (кълнова)
  • зелен лук - 2 стръка, зелената част
  • авокадо - 1/2 бр.
  • зелени маслини - 5 - 6 бр., без костилка
  • бадеми - сурови ядки
  • грейпфрут - 3 - 4 сегмента
  • кълнове - 2 с.л. от люцерна
  • лимони - 1 с.л., сока от плода
  • За медено горчичения винегрет
  • растителна мазнина - 1 к.ч.
  • дижонска горчица - 1 ч.л.
  • пчелен мед - 2 ч.л.
  • винен оцет - 3 с.л., балсамико, бял
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • естрагон - 1 ч.л. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте под течаща вода салатите и зеления лук. Подсушаваме ги добре.

Грейпфрутa обелваме и освобождаваме сегментите му.

Авокадото обелваме и нарязваме на резени. Поръсваме ги с лимоновият сок, за да не почернеят до поднасянето и консумацията на салатата.

В подходяща чиния подреждаме листата от салатата. Върху тях поставяме малките крехки листенца от кълновата салата. Прибавяме резените от авокадото и грейпфрута.

Нарязаният зелен лук смесваме с кълновете и ги поставяме в средата на салатата.

Идеята за маслините ми хрумна в процеса на приготвянето на салатата.
В къщи винаги има по един голям буркан от тях. В момента имах накиснати бадемови ядки, останали от закуската.

Обелих ги и ги поставих в изкиснатите предварително от саламурата маслини.

Медено-горчичният винегрет приготвяме непосредствено преди поднасянето на салатата.

В малка купа смесваме добре съставките - горчицата, меда и оцета с помощта на малко телче за разбиване или вилица.

Постепенно добавяме олиото, като продължаваме да разбърквате до образуването на гладка смес.

Подправяме със сол и черен пипер.

Подправяме салатата преди консумацията ѝ.

Останалия винегрет сипваме в стъклен буркан и съхраняваме в хладилник, готов за овкусяване на поредната порция салата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!