Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с Ориз в Йенска Тенджера

Пиле с Ориз в Йенска Тенджера

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
25/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 700 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка пресен
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на порции, поръсва се със сол и се запържва в малко мазнина. Изважда се месото и се оставя настрани.

В същата мазнина се запържва нарязаната на дребно глава лук и морков. След като омекнат зеленчуците, се прибавя измитият ориз. Налива се една чаена чаша топла вода, добавят се сол на вкус и смлян черен пипер.

Оризът се оставя да поеме водата, като периодично се разбърква. Накрая се прибавя нарязаният на ситно пресен магданоз.

Прехвърля се в йенска тенджера, а отгоре се нареждат запържените парчета месо.

Наливат се още две чаени чаши вода, слага се капакът и пилето с ориз се слага в студена фурна. Пече се на 200°C.

* По желание можете да сложите и една червена чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Става много лесно и вкусно! Аз добавих и една чушка за цвят. Препоръчвам!
02.11.2019 19:51
1