Агнешки Момици на Скара

23/06/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7204782967
"Момиците са страхотен деликатес, а на скара са меко казано божествено вкусни "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо260
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • агнешки момици - 250 г
  • сол - 3 щипки или на вкус
  • кориандър - 1 с.л. ситно скълцан
  • магданоз - 1/2 с.л. ситно скълцан
  • черен пипер - по желание (прясно смлян)
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките момици сварете за кратко (10 минути) в много леко подсолена вода. Отцедете и подсушете.

С остър нож или кухненска ножица отстранете белите кожички, които тук-там се намират върху месцето. Може да го направите и докато са в суров вид, кожичките са подобни на пилешки и се отстраняват много лесно.

Парченцата месо може да срежете на две или да оставите цели.

Изпечете на силна скара, като внимавате да не се препичат прекалено или почерняват отвън - това ще отнеме много от вкусовите им качества.

Посолете, поръсете със зехтина и свежите кориандър и магданоз и поднесете топли.

По желание може да овкусите допълнително с прясно смлян черен пипер.

Добър апетит.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар