Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Агнешки Момици на Скара

Агнешки Момици на Скара

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Агнешки Момици на Скара
Снимка: Yordanka Kovacheva
5 / 6
23/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Момиците са страхотен деликатес, а на скара са меко казано божествено вкусни"

Необходими Продукти

  • агнешки момици - 250 г
  • сол - 3 щипки или на вкус
  • кориандър - 1 с.л. ситно скълцан
  • магданоз - 1/2 с.л. ситно скълцан
  • черен пипер - по желание (прясно смлян)
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките момици сварете за кратко (10 минути) в много леко подсолена вода. Отцедете и подсушете.

С остър нож или кухненска ножица отстранете белите кожички, които тук-там се намират върху месцето. Може да го направите и докато са в суров вид, кожичките са подобни на пилешки и се отстраняват много лесно.

Парченцата месо може да срежете на две или да оставите цели.

Изпечете на силна скара, като внимавате да не се препичат прекалено или почерняват отвън - това ще отнеме много от вкусовите им качества.

Посолете, поръсете със зехтина и свежите кориандър и магданоз и поднесете топли.

По желание може да овкусите допълнително с прясно смлян черен пипер.

Добър апетит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: