Панирани пилешки хапки с чесън и орехи

23/06/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо254
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 250 г бяло
  • сол - 1 щипка
  • соев сос - 4 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • орехи - 3 с.л. смелени
  • брашно - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер - 1 щипка
  • олио - 2/3 ч.ч. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме бялото месо и го режем на хапки. Слагаме месото в купичка. Вътре добавяме солта, черния пипер и соевия сос. Почистваме скилидките.

Нарязваме на ситно чесъна и го слагаме и него вътре. Объркваме много добре с лъжица.

Оставяме в хладилника да си поеме вкусовите за 1 час. В друга купичка разбиваме едно яйце с вилица.

Вътре добавяме брашното и смлените орехи и разбъркваме много добре до гладка кашичка.

Слагаме олиото в тиган на котлона да сгорещи.

Пилешките хапки вече са си поели всичко. Потапяме една по една хапките в кашичката и слагаме да пържим в олиото.

Пържим от двете страни.

Да ви е сладко!

Чудно мезе за бира.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!