Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържено Пиле»Панирани пилешки хапки с чесън и орехи

Панирани пилешки хапки с чесън и орехи

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Панирани пилешки хапки с чесън и орехи
Снимка: Марияна
1 / 4
23/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 250 г бяло
  • сол - 1 щипка
  • соев сос - 4 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • орехи - 3 с.л. смелени
  • брашно - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер - 1 щипка
  • олио - 2/3 ч.ч. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме бялото месо и го режем на хапки. Слагаме месото в купичка. Вътре добавяме солта, черния пипер и соевия сос. Почистваме скилидките.

Нарязваме на ситно чесъна и го слагаме и него вътре. Объркваме много добре с лъжица.

Оставяме в хладилника да си поеме вкусовите за 1 час. В друга купичка разбиваме едно яйце с вилица.

Вътре добавяме брашното и смлените орехи и разбъркваме много добре до гладка кашичка.

Слагаме олиото в тиган на котлона да сгорещи.

Пилешките хапки вече са си поели всичко. Потапяме една по една хапките в кашичката и слагаме да пържим в олиото.

Пържим от двете страни.

Да ви е сладко!

Чудно мезе за бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: