Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с кайма и домати на фурна

Талиатели с кайма и домати на фурна

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Талиатели с кайма и домати на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Паста, сос и онзи невероятен аромат, който ви пренася в сърцето на Италия"

Необходими Продукти

  • талиатели - 400 г
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • кайма - 400 г
  • домати - 2 ч.ч. смлени
  • грах - 6 с.л. от консерва
  • босилек
  • риган
  • черен пипер
  • моцарела - 150 г настъргана
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Талиателите се сваряват в подсолена вода, като се пускат леко във водата, за да останат на топчици.

В тиган се загрява мазнина и в нея се запържва нарязаните на дребно лук, чесън морков. След като омекнат, се прибавя каймата. Разбърква се и се пържи, докато каймата стане на трохи.

Прибавят се пасираните домати, грахът, сол, черен пипер, босилек и риган.

Сосът за паста се оставя да ври на тих огън, докато сосът се сгъсти.

В тава се нареждат топките талиатели, а в средата на всяка се слага от соса.

Отгоре се завършва с настъргана моцарела. В тавата се налива малко от водата, в която е вряла пастата, след което се поставя във фурната.

Ястието се пече на 180 градуса за около 40 минути.

Талиателите с кайма и домати на фурна са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: