Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Картофена питка с шунка

Картофена питка с шунка

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Картофена питка с шунка1 / 2
24/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бутертесто - 250 г
  • картофи - 5 - 6 средно големи
  • шунка - 100 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • фета - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 100 г твърдо кашкавал
  • мляко - 100 мл
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, но не до пълна готовност. След това ги нарежете на кръгчета и овкусете, както желаете.

Разтопете тестото с диаметър 26 см, поставете го върху тава с размери 22 см, покрита с хартия за печене. Изравнете и повдигнете краищата на тестото върху тавата.

Наредете половината от шунката, нарязана на тънки парчета, върху шунката поставете 1/3 от картофите, а след това фета, нарязано на малки парченца.

Наредете втората част от картофите, останалата шунка и фета и наредете и последните картофи.

Разбийте яйцата със заквасена сметана, млякото и солта и залейте картофите.

Настържете твърдото сирене или кашкавала, поръсете картофите и сгънете краищата на тестото.

Печете на 200 градуса за около 45 минути или до готовност, като с нож проверите готовността на картофите.

Сервирайте топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: