Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле със сметана и праз

Пиле със сметана и праз

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Пиле със сметана и праз1 / 2
24/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • праз - 3 - 4 стръка
  • сметана - 300 мл готварска
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се реже на хапки, а стръковете праз се режат на колелца.

Взима се по-дълбок съд с капак и в този съд се загрява олиото.

Вече нарязаните съставки се слагат в сгорещеното олио и се задушава, докато празът омекне, като се бърка от време на време.

След като празът е омекнал, капакът се маха и се запържва всичко около 5 минути.

След това се добавя готварската сметана, овкусява се със сол и черен пипер.

И се оставя да покъкри още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: