Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Сочни пилешки бургери

Сочни пилешки бургери

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Сочни пилешки бургери
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 4
24/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 650 г
  • кашкавал - 150 - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • майонеза - 1/2 кутия
  • сол - 1 с.л. равна
  • копър - 1 с.л.
  • брашно - 200 - 300 г
  • черен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се нарязват на малки парчета и прехвърлят в дълбока купа.

После последователно се рендосва кашкавалът, чукват се яйцата, добавят се майонеза, брашно, сол, черен пипер и копър.

Всичкото се разбърква много добре до получаване на полугъста смес. Ако е необходимо, се добавя още брашно. Покрива се с фолио и се оставя да престои за 30 минути.

В тиган се загрява олио.

С помощта на лъжица за сладолед се взема от сместа и се пуска в сгорещеното олио, като леко се разстила. Пържат се от двете страни до хубав загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: