Яхния с Праз и Кайма

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Яхния с Праз и Кайма1 / 2
25/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • лук - 8 стръка
  • домати - 3 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • гъби - 400 г
  • кайма - 400 г
  • сол
  • чубрица
  • олио
  • вода
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме праза и нарязваме на колелца, доматите белим и нарязваме на ситно, а гъбите - на малки парчета.

В съд със загрято олио запържваме каймата и отделяме настрана.

В същия съд сипваме още малко олио и добавяме 1 с.л. брашното, при непрекъснато разбъркване до получаване на златист цвят.

След това добавяме червения пипер и продължаваме да бъркаме, като сипваме и малко вода до получаване на не много гъста кашичка.

Получава се запръжка, в която добавяме лука, гъбите, каймата и доматите.

Подправяме с чубрицата, черния пипер и солта.

Добавяме вода или 2-3 пръста от върха на тенджерата.

Захлупваме с капак и оставяме да ври около час на тих огън.

Сервираме с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: