Питка Венец със сирене и билки за Еньовден

24/06/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф776447615
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо317
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в затопленото прясно мляко.

В купа пресейте брашното и добавете солта, прибавете разбитите яйца, олиото и млякото с маята. Замесете меко тесто и оставете за 30 минути да се понадигне.

Веднага се заемете с плънката, натрошете сиренето на малки гранули, добавете разтопеното масло, билките и белтъка, разбъркайте добре до еднородна смес.

Върху поръсен плот с брашно, поставете тестото (без да премесвате) и разточете правоъгълна кора. Намажете кората с олио и разстелете равномерно плънката, навийте на руло и срежете по дължина на две.

Усучете една с друга двете половини и поставете във форма за кекс, постлана с хартия за печене. Оставете за 30 минути да се понадигне венецът и го намажете с разбития жълтък с олио, поръсете със сусам (по желание).

Поставете формата в предварително нагрята на 190 градуса фурна и печете за около 35-40 минути.

Ароматен, мек и пухкав венец за Еньовден.

Бъдете здрави!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Яница Николова
Чудесна!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв