Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кейк с Извара и Кисело Мляко

Кейк с Извара и Кисело Мляко

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Кейк с Извара и Кисело Мляко
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
19/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Кейк, какъвто всяка домакиня трябва да може да прави"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр. (кората)
  • захар - 150 г
  • извара - 100 г
  • кисело мляко - 30 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 75 мл
  • ванилова захар - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти трябва да са на стайна температура.

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем и последователно добавяйте ваниловата захар, солта, олиото, изварата и киселото мляко. Всичко разбийте до хомогенна, гладка смес.

Настържете лимоновата кора на фино ренде за цитруси, като обхващате само жълтата част.

Пресейте на 2-3 пъти брашното с бакпулвера в сместа и разбърквайте леко с въртеливи движения на шпатула до цялостното му поемане.

Сипете сместа в намаслена и набрашнена тавичка или форма за кекс и изпечете за 30 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна.

Готовия и изстинал кейк поръсете с пудра захар и поднесете нарязан на парченца.

Кейкът с Извара и Кисело Мляко е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: