Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Плакия»Кефал Плакия

Кефал Плакия

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Кефал Плакия
Снимка: Анонимен
1 / 2
26/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Кефал плакия за цялото семейство, когато настъпи рибният ден у дома"

Необходими Продукти

  • кефала - 2 бр.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 1 глава
  • домата - 6 бр.
  • лук - 6 - 7 бр. глави
  • босилек
  • магданоз
  • бахар
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме на едро лука.

В тиган поставяме олиото и 1/2 ч.ч. вода и добавяме лука, за да се задуши. Задушаваме, докато омекне, след което подправяме със сол, бахар, дафинов лист, черен и червен пипер.

Лимона и доматите нарязваме на колелца.

След като сме почистили от перките и главата кефала, нарязваме го на филийки.

Подреждаме в глинен съд и заливаме със задушения лук, доматите и отгоре подреждаме с резени лимон.

Поръсваме с нарязания на ситно магданоз и босилек.

В гювеча поставяме скилидките чесън цели, без да обелваме, захлупваме и печем за около 40-50 минути

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: