Бисквитена торта с банани и домашен крем

25/06/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф777447625
"Знаем едно нещо, което със сигурност ще ви накара да се усмихнете - парче бисквитена торта с банани и домашен крем "
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 895
  • Преглеждания за месеца423
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с 50 г от захарта на пухкав сняг, отделно разбийте жълтъците с 200 мл от млякото и пресятото брашно до еднородна смес.

Останалото мляко се кипва заедно със захарта и прибавете жълтъчената смес при непрекъснато бъркане, сварява се на крем. В края на варенето добавете нарязаните на кубчета банани, ванилиите и нарязаното масло, бъркате, докато се разтвори напълно маслото.

Оставете готовия крем да се поохлади покрит със стреч фолио. След като се поохлади, добавяйте от него на етапи към разбитите белтъци, накрая добавете и предварително разтворения и разтопен на водна баня желатин, разбъркайте добре.

Във форма за торта наредете ред бисквити и залейте обилно с част 1/3 от крема, отново ред бисквити и 1/3 крем, ред бисквити и завършвате с крем.

Поръсете тортата с нескуик, завийте и поставете в хладилник за една нощ.

Много, много вкусна бисквитена торта!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар