Добруджански Бабек

26/06/2018
Таня
отТаняМастър Шеф114611715593
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо43
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско шкембе - 1 бр.
  • свинско месо - 2 кг крехко
  • селитра - 2 г
  • сол - 60 г
  • люти чушки - 2 бр. счукани червени сухи
  • бахар - смлян
  • черен пипер - смлян
  • чубрица - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разликата между бабек и суджук е тази, че в бабека месото се накълцва.

Накълцваме си месото и посоляваме също и прибавяме останалите подправки.
Омесваме добре и започваме да си пълним шкембето.

Пълним плътно, за да няма въздух, зашиваме отвора.

Шевът, който се получава, го покриваме с тънко влажно разцепено черво.

Това се прави, за да не влезе въздух.

Поставяме в дървен чатал, но предварително сме го поръсили със сол.

Сушим 1 месец на проветриво място.

Бабекът е готов за консумация след 2-3 месецаподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар