Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Яхния с Праз, Лук и Гъби

Яхния с Праз, Лук и Гъби

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Яхния с Праз, Лук и Гъби1 / 2
26/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • праз - 5 стръка
  • домати - 3 бр.
  • гъби - 400 г
  • кайма - 400 г
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • чубрица - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се реже на шайби, гъбите - на малки парченца, а доматите се обелват и се режат на ситно.

Каймата се запържва и се отделя в друг съд.

В същия съд, в който се запържи каймата, се слага малко олио и 1 ч.л. брашно, бърка се, докато се получи златист цвят, и се добавя 1 ч.л. червен пипер.

Долива се малко хладка вода, докато се получи не много гъста каша, и запръжката е готова.

Добавят се лукът, гъбите, доматите и каймата, овкусяват се, долива се около 3 чаши вода, захлупва се с капак и се оставя да поври, след което огънят се намаля.

Оставя се да ври около 1 час, като се бърка от време на време.

Накрая може да се украси с наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: