Пилешки дробчета с лук на фурна

25/06/2018
Анелия Терзиева
отАнелия ТерзиеваПомощник Готвач1356941
"Бирата вече трака нетърпеливо в хладилника, и тя няма търпение да опита от тези пилешки дробчета с лук на фурна "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 885
  • Преглеждания за месеца714
  • Преглеждания за седмицата93
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме нарязания на ситно лук, докато се задуши добре. Добавяме и гъбите, нарязани на едро, и задушаваме и тях.

Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме дробчетата. Ако искате те да са по-стегнати, може предварително да ги оваляте в брашно.

Тъй като пръскат доста при пържене, използвайте решетка за тиган, за да избегнете това.

Не пържете дробчетата прекалено много, тъй като те ще минат и през фурната, където ще се сготвят напълно.

Смесете лука с гъбите и дробчетата и овкусете със сол и черен пипер.

Изсипете в подходящ съд/съдове и поръсете с настъргания кашкавал.

Печете за около 10-15 мин, докато се зачерви.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!